Museot

Arvokohteiden suojaaminen

Arvokkaissa ympäristöissä sisäilmanlaatuun on kiinnitettävä erityistä huomiota. Sisäilman epäpuhtaustasot voivat olla jopa viisinkertaiset ulkoilmaan verrattuna, joskus jopa 100-kertaiset. Ilman hiukkaspitoisuuden ja kaasumaisten epäpuhtauksien valvonta on perusta mittaamattoman arvokkaiden esineiden, kansallisten historiallisten aarteiden ja asiakirjojen, taideteosten ja kirjallisuuden suojelemiseksi.

Näitä kohteita voivat vahingoittaa: 

  • sopimaton lämpötila
  • ilman suhteellinen kosteus
  • pöly ja lika
  • kaasumaiset epäpuhtaudet, kuten otsoni ja rikkidioksidi

Jos lämpötilaa tai kosteutta ei valvota asianmukaisesti, kemiallisten reaktioiden nopeus kasvaa, mikä aiheuttaa herkkien esineiden vahingoittumista. Pöly ja lika värjäävät esineitä, kaasumaiset epäpuhtaudet voivat aiheuttaa merkittäviä ja peruuttamattomia esineiden, metallien, historiallisten tallenteiden, valokuvien ja marmorin kemiallisia reaktioita.

Ratkaisu näihin ongelmiin alkaa perusteellisesta ilmansuodatuksen kartoittamisesta, jonka Dinair toteuttaa. Selvitämme yhdessä ilmansuodatustarpeet, vaihtoehdot ja ilmanlaadun tavoitteet. Räätälöity ilmansuodatinkartoitus sisältyy palveluihimme ja se auttaa sinua säästämään sekä rahaa että aikaa. 

Kartoituksen jälkeen suunnittelemme yhteistyössä optimaalisen ratkaisun historiallisesti merkittävien sekä arvokkaiden esineiden suojaamiseksi.

 

 

Ratkaisut ja palvelut

Document Finder
Ota yhteyttä
Mail
Top of Page