Sisäilman laatu kaupallisissa rakennuksissa

Paranna ilmanlaatua rakennuksessasi ja säästä samalla aikaa ja kustannuksia.


Kaupallisissa toimistorakennuksissa sisäilman laatuun on kiinnitettävä erityistä huomiota. Sisäilmalla tarkoitetaan ilmaa, jota rakennuksen käyttäjät hengittävät. Sisäilman kontaminaatiotasot voivat olla jopa viisinkertaiset ulkoilmaan verrattuna, ja huono sisäilma on viiden yleisimmän kansanterveyttä heikentävän ympäristöriskin joukossa.

 

Sisäilmassanne voi olla: 

  • Homeita, itiöitä ja siitepölyä 
  • Häkää, radonia ja haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC)
  • Bakteereja, viruksia ja sivutuotteita
  • Ajoneuvojen pakokaasua jateollisuuslaitosten savukaasuja
  • Asbestia, savea, alkeishiukkasia ja keinokuituja

 

Tällaisten tilojen suodatusjärjestelmien on kyettävä käsittelemään suuria ilmamääriä. Noin 50 % tilojen energiakustannuksista koostuu ilman lämmityksestä, jäähdytyksestä ja siirtämisestä. Kun otetaan huomioon omistuksen kokonaiskustannukset (TCO), on tärkeää muistaa, että kustannustehokkaan rakennuksen suunniteltu ylläpito on tärkeää laitteistojen energiatehokkuuden ylläpitämisessä kalliiden seisokkien minimoimiseksi ja käyttöiän jatkamiseksi.

 

 

IV-järjestelmiesi perusteellinen suodatinkartoitus on ensimmäinen toimi, jonka AAF Dinair tekee voidakseen tarjota ratkaisuja  ja laskelmia kustannussäästöistä ja riskien pienentämisestä. Kartoituksen avulla ymmärrämme nykyisen tilanteesi ja kohteesi ilmansuodatuksen tarpeesi, ja ilmanlaadun tavoitteesi. Suodatinkartoitus ei maksa sinulle mitään ja sen avulla voit saada huomattavia etuja, sillä se auttaa sinua säästämään aikaa ja rahaa sekä pienentämään riskejä.

Voimme auttaa sinua prosesseissa, joita vaaditaan Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM) -sertifioinnin saamiseksi. BREEAM, joka on pisimpään käytössä ollut ja johtava rakennusten kestävän kehityksen arviointi-, luokittelu- ja sertifiointimenetelmä, joka toimii vihreiden rakennusten benchmarkina 78 eri maassa joka puolella maailmaa.  

Ilmansuodatusstrategiat vaikuttavat myös Leadership in Energy and Environmental Design® (LEED®) -sertifioinnin mukaisten pisteiden ansaitsemiseen. Yhdysvaltain vihreiden rakennusten neuvoston hallinnoima Green Building Council on aikaisemmin ollut käytössä pääasiassa Yhdysvalloissa, mutta nyt sitä käytetään kaikkialla maailmassa rakennusten ympäristövaikutusten arviointiin. Sisäilman laadun osalta käytämme suorituskyvyn benchmarkina LEED®-arviointiperusteita, jotka ovat alan tiukimmat arviointiperusteet.

 

 

  • Energia ja ilma (tehokkuus)
  • Sisätilojen ympäristön laatu
  • Materiaalit ja resurssit
  • Designin/käytön innovaatiot

 

kysymyksiä?


Ota meihin yhteyttä:

+358 10 3222610

tai etsi lähin edustajamme 

Ratkaisut ja palvelut

Document Finder
Ota yhteyttä
Mail
Top of Page