AAF/Dinairin High Purity -ratkaisut sisältävät korkealaatuiset EPA, HEPA- ja ULPA-suodattimet, jotka on suunniteltu poistamaan ilmassa olevia hiukkasia, epäpuhtauksia ja mikro-organismeja tiukkojen puhtausvaatimusten mukaisesti. Näitä vaatimuksia noudatetaan esimerkiksi lääketeollisuudessa, biotekniikassa, elektroniikan valmistuksessa ja terveydenhuollossa. Innovatiivisiin suodatusteknologioihimme kuuluu ultrahieno kuitukalvomateriaali, joka on kestävämpi ja vähemmän haavoittuva kuin lasimateriaali, mikä pidentää suodattimen käyttöikää ja parantaa energiatehokkuutta. Erilaiset kotelo- ja suodatintyypit mahdollistavat täysin integroidun ratkaisun riskien ja mahdollisten vikakohtien minimoimiseksi. Lopuksi jokainen AAF/Dinairin HEPA-suodatin testataan laadun varmistamiseksi. Tuloksena on korkealaatuinen suodatus, joka on myös kehitelty pienentämään kokonaiskustannuksia.
AAF/Dinairilla on laaja valikoima EPA-, HEPA- ja ULPA-suodattimia, jotka ovat EN1822-standardien mukaisia ja ovat saatavilla eri suodatinluokissa:
HEPA-suodattimiamme on saatavana erilaisilla suodatinkehyksillä, kuten MDF-levyllä, muovilla, galvanoidulla teräksellä tai ruostumattomalla teräksellä. Jokaisen suodattimen mukana toimitetaan sertifikaatti ja merkintä. Suodatin testataan ja pakataan huolellisesti parhaan laadun varmistamiseksi. EPA-, HEPA- ja ULPA-suodattimemme ovat EN1822-standardien mukaisia.
Ilmansuodatustekniikka on tärkeää ilman epäpuhtauksien vähentämisessä ympäristöissä, jotka vaihtelevat asuinrakennuksista erittäin herkkiin teollisuuslaitoksiin. EPA-suodattimet ovat eri suodatintyyppien joukossa väliratkaisuja, jotka poistavat hiukkasia erittäin tehokkaasti ilman suurempaa painehäviötä kuin kehittyneemmät suodattimet, kuten HEPA- ja ULPA-suodattimet (Ultra Low Penetration Air).
EPA-suodattimet ovat tärkeä osa nykyaikaisia ilmanpuhdistusjärjestelmiä. Suorituskyvyltään ISO 16890 -luokiteltujen suodattimien ja HEPA-suodattimien välissä sijaitsevat EPA-suodattimet tarjoavat tasapainoisen yhdistelmän suodatustehokkuutta ja energiankulutusta.
EPA-suodattimet luokitellaan EN1822-standardin (Eurooppa) mukaisesti, jossa hiukkassuodattimen tehokkuus määritellään tunkeutuvimman hiukkaskoon (MPPS) perusteella, joka on tyypillisesti 0,1-0,3 mikrometriä. EPA-luokitus ulottuu E10:stä E12:een:
Korkean suodatustehonsa ja HEPA-suodattimiin verrattuna suhteellisen alhaisemman energiankulutuksensa vuoksi EPA-suodattimia käytetään seuraavissa kohteissa:
EPA-suodattimet ovat erityisen käyttökelpoisia silloin, kun kustannukset, ilmavirta ja energiatasapaino on optimoitava sisäilman laadusta tinkimättä.
HEPA-suodattimet ovat ilmanpuhdistusjärjestelmien kriittisiä komponentteja, jotka on suunniteltu keräämään ilmassa olevia hiukkasia erittäin tehokkaasti. Eurooppalaisen standardin EN1822 mukaan todellisen HEPA-suodattimen on poistettava vähintään 99,95 prosenttia ilmassa olevista hiukkasista, joiden halkaisija on 0,3 mikronia. Testaus suoritetaan ”tunkeutuvimmalla hiukkaskoosta” (MPPS), joka takaa kunkin suodattimen vähimmäissuorituskyvyn.
HEPA-suodattimet ovat erittäin tehokkaita erilaisia hiukkasia, kuten bakteereja, siitepölyä ja itiöitä vastaan. Kaasujen tai haihtuvien orgaanisten yhdisteiden (VOC) poistamiseksi ilmasta HEPA-suodattimet yhdistetään aktiivihiileen tai muihin adsorbenttimateriaaleihin.
HEPA-suodattimet luokitellaan EN1822-standardin mukaisesti, jossa hiukkassuodattimen tehokkuus määritellään tunkeutuvimman hiukkaskoon (MPPS) perusteella, joka on tyypillisesti 0,1-0,3 mikrometriä. HEPA-luokitus ulottuu H13:sta H14:ään:
HEPA (High-Efficiency Particulate Air) -suodattimet:
HEPA-suodattimille tehdään kahdenlaisia testejä:
Testauslaitteita ovat mm:
HEPA-suodattimia käytetään erilaisissa ympäristöissä, joissa vaaditaan korkeaa ilmanlaatua:
ULPA-suodattimilla on tärkeä rooli erittäin puhtaiden ympäristöjen ylläpitämisessä useilla korkean teknologian ja terveydenhuollon aloilla. Niiden kehittyneet suodatusominaisuudet tekevät niistä välttämättömiä, kun ilman puhtaudesta ei voida neuvotella. Teknologian kehittyessä suodatinmateriaalien ja -suunnittelun jatkuvilla innovaatioilla pyritään tasapainottamaan suorituskyky sekä energiatehokkuus ja kustannustehokkuus.
ULPA-suodattimet edustavat kriittistä edistysaskelta ilmansuodatusteknologiassa, ja ne on suunniteltu poistamaan ilmassa olevat hiukkaset poikkeuksellisen tehokkaasti. ULPA-suodattimia käytetään laajalti ympäristöissä, jotka edellyttävät tiukkaa ilman puhtautta, kuten puolijohteiden valmistuksessa, lääketuotannossa ja korkealaatuisissa puhdastiloissa, ja niiden suodatusteho ylittää HEPA-suodattimien suorituskyvyn. Ilmassa olevat hiukkaset, kuten pöly, mikro-organismit ja aerosolit, aiheuttavat merkittäviä haasteita ympäristöissä, joissa vaaditaan kontaminaation hallintaa. ULPA-suodattimet tarjoavat korkean suodatustehokkuuden, sillä ne keräävät halkaisijaltaan vain 0,1-0,2 mikrometrin kokoisia hiukkasia vähintään 99,9995 prosentin tehokkuudella.
EN1822-standardin mukaan ULPA-suodattimet luokitellaan tyypillisesti U15-U17-luokkaan, jossa:
ULPA-suodattimet ovat välttämättömiä ympäristöissä, joissa pienikin ilmansaaste voi johtaa merkittäviin tuote- tai prosessihäiriöihin:
Mikrolasi-medioista valmistetut HEPA- ja ULPA-suodattimet ovat kestäneet aikaa yli 75 vuotta. Lukuun ottamatta mikroelektroniikkateollisuudelle kehitettyjä ”vähaboorisia” mikrolasiaineita, tekniikkaan on kuitenkin tehty hyvin vähän innovaatioita sen perustamisen jälkeen. Vaikka sen suodatusteho on todistettu sen pitkän historian aikana, valitettavasti myös sen hauraus on osoittautunut. Huolimatta hyvin dokumentoidusta suodatustehosta lasikuitumateriaalin herkkä luonne aiheuttaa edelleen mahdollisen vaurioriskin, joka olisi otettava huomioon valittaessa ihanteellista materiaalia tiettyyn sovellukseen.
Sitä vastoin kalvomateriaalitekniikoissa on viimeisten 30 vuoden aikana tapahtunut jatkuvaa innovointia ja käyttöönottoa monilla teollisuudenaloilla ja sovelluksissa. 1990-luvun alussa mikroelektroniikkateollisuuden kasvava kysyntä HEPA- ja ULPA-luokan ilmansuodattimille, joilla on vähäisempi kaasunmuodostus ja parempi energiatehokkuus, loi tilaisuuden HEPA- ja ULPA-luokan kalvomateriaalien innovointiin. Samaan aikaan Daikin Industries löysi ultrahienon kuiturakenteen, joka mahdollistaisi vallankumouksellisen muutoksen ilmansuodatinkalvojen kehityksessä.
Todistetut vaihtoehdot lasikuitumateriaalille
Daikinin ainutlaatuisen ultrahienon ePTFE-kuitukalvomateriaalin kehittäminen tarjosi mikroelektroniikkateollisuudelle vaihtoehdon lasikuitusuodattimille, joka tarjosi alhaisimmat kaasunpoisto-ominaisuudet, pienimmän energiankulutuksen ja paljon paremman vetolujuuden ja kestävyyden. Tämän teknisen edistysaskeleen ansiosta teollisuus pystyi vähentämään merkittävästi käyttökustannuksia ja parantamaan samalla tuotannon tuottoa. Siitä lähtien ePTFE-materiaalista on tullut mikroelektroniikkateollisuuden ensisijainen materiaali.
Laajennettu valikoima kalvotekniikoita
Membraaniteknologiat ovat kehittyneet sen jälkeen, kun Daikin Industries löysi u ltrafiinikuidut vuonna 1988. Tärkeimmät edut ovat pysyneet samoina: erinomainen painehäviö, ei booripäästöjä ja ylivoimainen kestävyys verrattuna lasikuitumateriaalin. Tiettyihin sovelluksiin käytettävissä olevien väliaineiden valikoima on kuitenkin laajentunut.
Evoluutio kohtaa vallankumouksen: Fluororesiinikalvojen esittelyssä
Expanded Fluororesin Membrane eli eFRM on seuraavan sukupolven kalvomediateknologia, joka on suunniteltu erityisesti sovelluksiin, joissa esiintyy suuria pitoisuuksia öljypohjaisia testiaerosoleja (esim. PAO) ja pienhiukkasia (esim. hiilivetyjä). Tämä ainutlaatuinen resepti, joka koostuu erittäin ohuista kalvokerroksista ja tukirakenteista, mahdollistaa nyt näiden vaativien ympäristöjen hyödyntää samoja kalvomateriaalin suorituskyvyn etuja, joista muut sovellukset ovat nauttineet jo vuosikymmenten ajan.
Lasikuitumateriaali:
Borosilikaattilasikuiduista ja liimasidosaineista valmistettu märkälaastimateriaali.
- Saatavana E10 -U17
- Yhteensopiva DPC-testien (Discrete Particle Counters) ja fotometristen testimenetelmien kanssa.
Tuote, jossa on Microglass Media: AstroCel II
ePTFE-materiaali:
Yksi kerros paisutettua PTFE:tä, jota tukee kerros kehrättyä sidottua synteettistä materiaalia virtaussuunnan ylä- ja alapuolella.
- Saatavana H13 -U17
- Standardi mikroelektroniikka- ja työkalumarkkinoille
- Yhteensopiva DPC-testien (Discrete Particle Counters) kanssa.
Tuote, jossa on ePTFE-väliaine: MEGAcel II ME
eFRM-membraanivälineet:
Kaksi kerrosta laajennettua fluororesiinikalvoa, jota tukee kerros kehrättyä sidottua synteettistä materiaalia ylävirran ja alavirran puolella.
- Saatavana H13 -H14
- Suunniteltu erittäin korkealle hiukkaskuormitukselle, mukaan lukien öljypohjaiset testiaerosolit.
- Yhteensopiva fotometristen testimenetelmien kanssa
Tuote, jossa on eFRM meda: MEGAcel II.
Materiaalin eheys
- Korkein mekaaninen lujuus, joka kestää vaurioita, vuotoja tai rikkoutumista.
- Kemiallisesti inertti, mikä vähentää materiaalin hajoamista erittäin korroosioherkissä ympäristöissä
- Hydrofobinen (vedenkestävä)
Taloudellisuus ja testaus
- Alin mahdollinen painehäviö energian kulutuksen ja vaihtosyklien vähentämiseksi
- Alin kemiallisten komponenttien kaasunpoisto kontaminaatioriskin minimoimiseksi
- Mahdollisuus tehdä paikallisia kenttätestejä ympäristösi standardien mukaisesti.
Kokonaiskustannukset
- Määritä selkeästi kaikki suodatinvalintaan liittyvät mahdolliset operatiiviset riskit.
- Investoi teknologiaan, joka parantaa toiminnallista suorituskykyä ja vähentää huolto- ja korjaustarvetta.
- Yhteistyö toimittajan kanssa, joka voi tarjota ammattimaista ohjausta ja täysin integroidun järjestelmäratkaisun
AAF:llä ja Dinairilla meillä on yli 100 vuoden kokemus suodattimien valmistuksesta ja erilaisista sovellusalueista. EPA-, HEPA- ja ULPA-suodattimemme ovat EN1822-standardin mukaisia ja saatavilla monissa eri kokoonpanoissa ja tehokkuusluokissa. Ota yhteyttä ja pyydä apua ja neuvoja EPA-, HEPA-, ULPA- ja High Purity -asiantuntijoiltamme.